Botoks ve Dermal DolguBotoks ve Dermal DolguBotoks ve Dermal DolguBotoks ve Dermal Dolgu
  • Anasayfa
  • Hakkımda
  • Tedaviler
  • Klinik
  • Blog
  • Basın
  • İletişim
✕

Botoks ve Dermal Dolgu

  • Anasayfa
  • Tedaviler
  • Botoks ve Dermal Dolgu
dermal dolgu

Cosmetic injection in the female lips - fragment of face close-up

Botoks ve Dermal Dolgu Doktoru

İnsanlar kendilerini daha iyi hissedebilmek için küçük dokunuşlara ihtiyaç duyabilmektedirler. Bu küçük dokunuşlar gelişen çağa ayak uydurarak daha da kolaylaşmıştır. Güzel bir gülüş tasarımı için de bu küçük dokunuşlar yapılmakta botoks ve dermal dolgu sağlıklı bir duruş için de tercih edilmektedir. Dolgular hacim vermek için vücudun hemen her yerinde kullanılmaktadır. Özellikle çene bölgesine yapılan dolgular gülüş tasarımı için çok önemli olmaktadır.

Botoks ise uygulama yapılan bölgelere hacim kazandırmamaktadır. Botoksun asıl amacı kasları gevşetmek olduğu için dolgudan farklıdır. Botoks sadece kasları gevşetmek amacı ile kullanılmamakta aynı zamanda ter bezlerine etkisi sayesinde terleme tedavisinde de kullanılmakta olan bir yöntemdir. Botoks da yine sağlıklı bir gülüşe ve genç bir görünüme ulaşmak isteyenler için tercih edilen

diş-botoks

Hissettiğiniz yaşı Yüzünüze yansıtmak elinizde…
Ufak Bir Dokunuş… Büyük Bir Fark! Daha genç, daha çekici, daha estetik bir yüz görünümü arayışı, neredeyse insanlık tarihi kadar eskidir.
Günümüzde, cerrahi olmayan veya cerrahi esaslı pek çok farklı kozmetik uygulama ile daha güzel bir yüz görünümü arayışındaki insanlara çözümler sunulabilmektedir. Tıbbın bazı uzmanlık alanları gibi, diş hekimliği de çağdaş klinik uygulamaları ile daha güzel bir yüz görünümü için önemli katkı sağlayabilmektedir.
Daha genç bir yüzün temel özelliklerinden olan daha güzel bir gülümseme, diş hekimliğinin temel ilgi alanlarındandır. Botoks, dermal doldurucu veya trombosit/büyüme faktörü içerikli kan ürünlerinin uygulanması ise diş hekimliğinde yüz gençleştirmeye yönelik yaklaşımların önde gelen örneklerindendir.
Sadece gençleştirme de değil son yapılan çalışmalara göre bruksizm gibi eklem rahatsızlıklarında, gummy smile gibi gülüş estetiğinizi bozan durumlarda da botoks uygulaması yapılabilmektedir
Dental Rezidans, aynada daha genç ve estetik bir yüz görmek isteyen bireyler için tıbbi konsültasyon ağı, klinik ürünleri ve uygulamaları ile hizmetinizdedir.

Botoks ve Dermal Dolgu Nasıl Yapılır    

Diş hekimleri botoks ve dermal dolgu işlemlerini yapabilmektedirler. Bu bağlamda diş hekimlerinin asıl alanı ağız ve çevresi olduğu için botoks ve dermal dolgu işlemini yapabilmektedirler. Bu sayede hastaya istenilen gülüşü rahatlıkla sağlamaktadırlar. Peki botoks ve dermal dolgu nasıl yapılır inceleyelim:

  • Dermal dolguuygulaması öncelikle Hyaluronik asit, Kalsiyum Hidroksiapatit mikrosefalleri veya Poli-L Laktik asit gibi farmakolojik ajanların veya kişinin bizzat kendisinden alınan yağın uygulanacak bölgede derin çizgi olan ya da çöküklük meydana gelen bölgelerin cilt altına enjeksiyonu şeklinde uygulanmaktadır.
  • Botoks uygulaması yüzde kırışıklık tedavisi, yüz şekillendirme, aşırı terleme, migren tedavisi gibi problemleri olan kişilere yapılmaktadır. Bu uygulama şikayetçi olunan konuya göre enjeksiyon şeklinde uygulanmaktadır. Enjeksiyon esnasında hafif bir acı hissedilse de genel olarak ağrılı bir işlem değildir.

Botoks ve Dermal Dolgu Hakkında Sık Sorulan Sorular

Botoks uygulamasını kimler yaptırtabilir?
Botoks uygulamasını yüz gençleştirmek isteyen hastalar ve yüz şekillendirmesi isteyen hastalar genellikle tercih etmektedirler. Bu işlemi yaptırmak isteyenlerin iyi araştırıp işini bilen diş hekimlerine ya da doktorlara yaptırması gerekmektedir. Doğru doz alındığında bu işlem hasta memnuniyeti ile sonuçlanmaktadır.
Dermal dolgu ve botoks uygulaması aynı anda yapılabilir mi?
Her bölgede olmasa da bazı bölgelerdeki kırışıklar için bu iki işlem aynı anda yaptırılabilmektedir. Özellikle gülüş tasarımı için yanak ve ağız çevresindeki botoks ve dermal dolgular aynı gün içerisinde yaptırılabilmektedir.
Diş hekimleri botoks ve dermal dolgu yapabilir mi?
Botoks ya da dermal dolgu yaptırmak isteyenlerin gerçek anlamda bir uzmana yani doktorlara ya da diş hekimlerine yaptırması gerekmektedir. Doktorlar her bölgeye bu işlemleri uygulayabilirken diş hekimlerinin uygulama alanları ağız, çene ve bu bölgeyle bağlantılı çevre alanlarıdır. Bu yüzden diş hekimlerine bu uygulamaları yaptırmak mümkündür.
Dermal dolgu mu daha kalıcıdır botoks mu?
Botoks ve dolgu yaptıranların kalıcılık süresi kişiden kişiye değişmektedir. Fakat botoks mu daha kalıcı yoksa dolgu mu sorusuna botoks uygulamasının ortalama kalıcılık süresi 4 ila 6 ay arasındayken dermal dolgunun kalıcılık süresi 6 ila 12 ay arasındadır.
Aynı yıl içerisinde en fazla kaç kez botoks yaptırılabilir?
Botoksun kalıcılık süresi 4 ila 6 ay arasında sürdüğünden dolayı ilk dört ay geçtikten sonra botoks işlemi tekrarlanabilmektedir. Fakat hastanın kendini iyi hissettirmesine de bağlı olarak uzmanların önerileri yılda 2 kez yaptırmaya yöneliktir.
Dermal dolgu yılda kaç kez yaptırılabilmektedir?
Dermal dolgu uygulamasının kalıcılığı 6 ila 12 ay arasında değiştiğinden dolayı hastanın dolguya dayanıklılık süresine göre yılda bir kez ya da 6 ay da bir yapılması önerilse de en sağlıklı sonuç için yılda bir kez yapılması önerilmektedir.
Botoks ve dermal dolgu aynı şey midir?
Dermal dolgu hyaluronik asit kullanılarak hacim kaybeden alanları doldurmak için yapılmaktadır. Botoks ise kırışıklığa neden olan bölgelerin eski sıklığına dönüştürülmesi için yapılmaktadır. Bu nedenle iki işlem birbirinden farklı işlemlerdir.
Dermal dolgu ve botoks cilde zararlı mıdır?
Botoks ve dermal dolgu cilde zararlı değildir fakat kullanım süreleri olduğundan dolayı kesin çözüm değil geçici çözümlerdir. Bu işlemleri yaptırmak isteyen hastaların düzenli olarak yılda bir iki kez bu işlemi tekrarlaması gerekmektedir.
Dermal dolgu en çok ne için yaptırılmaktadır?
Genellikle yüz bölgesinde oluşan orta veya yüksek dereceli kırışıklıkların ve derinleşen çukurların düzeltilmesi için kullanılan bir yöntemdir. Dermal dolgu yüze kaybettiği hacmi ve genç görünümü tekrar sağlamak için kullanılmaktadır.
Botoks uzun süreli yaptırıldığında zararlı mıdır?
Botoks enjeksiyonları kalıcı olmadığından dolayı herhangi bir zararı yoktur. Bunun için önemli yan etkileri çok nadirdir. Fakat bu işlemi diğer botoks geçmeden yaptırmak doğru değildir. Botoksun kullanım süresine göre yaptırılması tavsiye edilmektedir.
Paylaş

Diğer Tedaviler

bilincli sedasyon nedir
22/09/2022

Bilinçli Sedasyon Nedir


Devamı
dis teli tercihi
15/09/2022

Diş Teli Tercihinde Önemli Noktalar


Devamı
30 Yasinda Dis Teli Kullanabili Miyim
15/09/2022

30 Yaşında Diş Teli Kullanabilir Miyim?


Devamı



© 2021 Dt. Mustafa Özcan. Tüm Hakları Saklıdır. Design with by Medyaikon