Dental FobiDental FobiDental FobiDental Fobi
  • Anasayfa
  • Hakkımda
  • Tedaviler
  • Klinik
  • Blog
  • Basın
  • İletişim
✕

Dental Fobi

  • Anasayfa
  • Tedaviler
  • Dental Fobi
dental fobi

Pek çok insan dişçi korkusu yaşar ve diş hekimini mecbur hissettiğinde ziyaret eder. Diş hekimliğindeki teknolojik gelişmeler, dişçi korkusunu yenmek için yeni ve kullanışlı yöntemler ortaya koymuştur. Dental Rezidans, dental fobi ile mücadelede aktif rol alan bir kliniktir. Bu nedenle kliniğimizde iğne korkunuzu yenmek için teknolojik ve sizin için konforlu olan iğnesiz enjektör sistemi kullanmaktayız.

'Dişçi' Fobinizin Üstesinden Gelin!
Korku, gerçek bir tehdide verdiğimiz cevaptır. Fobi ise, herhangi bir duruma karşı verdiğimiz gerçekçi olmayan bir tepkidir. Dental fobi, diş hekimi ve diş hekimliği uygulamaları ile ilgili tüm kaygı, endişe ve huzursuzluğu tarif eder. Dental fobinin üstesinden gelmek, dişçi korkusu olan bireyin isteği ve bireye özgü planlanan farklı pek çok yöntemin uygulanması ile mümkün olabilir.

'Dişçi' korkusunu yenmek için yardıma ihtiyacınız var ise, bu konuda gerekli işbirliği ağına ve teknolojiye sahip olan kliniğimize bekliyoruz

dental-fobi

Denizli Dental Fobi

Çoğu insan dişçilerden korktuğundan dolayı diş hekimlerine gitmeyi reddederler. Bu insanlara diş hekimine gitmek büyük bir eziyet gibi gelir. Fakat diş hekimine gitmemek demek dişlerde aslında kolay bir şekilde halledilebilecek küçük sorunların büyüyerek çözümlenemez hale gelmesine ve dayanılmaz acılar çekilmesine neden olabilmektedir.

Dental fobi ile mücadele etmek için kurulan kuruluşlara başvurarak bu korkuyu yenmek kolaydır. Yine iğneden korktuğu için diş hekimine başvurmayan hastaların aslında endişelenmesine hiç gerek yoktur. Çünkü bu korkuyu çeken hastalar için iğnesiz enjeksiyon sistemi de geliştirilmiştir. Bunun ve bunun gibi birçok kolay tedavi yöntemi geliştirildiği için bu fobiyi yenmeniz artık daha da kolaylaşmıştır.

Dental Fobi Nasıl Atlatılır

Dental fobiye sahip insanlar çoğu zaman bu korkuyu yenmek istemezler ve bunun onların hayatını etkileyen bir sorun olduğunu düşünmezler. Fakat durum sanıldığı gibi değildir. İlk başlarda sorunsuz gibi görünen bu fobi daha sonra ağız sağlığının müdahale eksikliğinden dolayı farklı ve daha can sıkıcı bir boyut atlamasına yol açmaktadır.

Dental fobi nasıl atlatılır sorusuna gelecek olursak eğer bu fobiyi atlatmak için kurulan kuruluşlar vardır. İlk etapta bu kuruluşlara başvurmak ve korkunuzu yenmeniz için bir adım atmanız gerekebilir. Bunun dışında artık birçok insanda dental fobi olduğundan dolayı diş hekimlerinin bu hastalarını rahatlatmak adına acısız ve kolay yöntemleri de bulunmaktadır.

Dental Fobi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Dental fobi nedir?
Dental fobi dişçi korkusu olarak bilinmektedir. Bu fobiye sahip olan insanlar dişçiye gitmekten çok büyük bir endişe duydukları için diş hekimine gitmemektedir.
Dental fobi ağız sağlığını etkiler mi?
Dental fobi ağız sağlığını çok derinden etkilemektedir. Çoğu zaman dişlerimizin bakımını evde yaptığımız kadarının yeterli olduğunu düşünürüz fakat durum öyle değildir. Evde yaptığımız bakımlar dişlerimizi tam olarak korumaz bundan dolayı düzenli olarak 6 ayda bir diş hekimine gidilmesi gerekmektedir. Bu durumu aksatırsak diş ve ağız sağlımız bozulabilmektedir.
Dental fobi atlatılır mı?
Her hastalığın ve fobinin atlatılması için birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Hasta eğer hastalığının farkına varıp bundan kurtulmak isterse tedavi sürecinin ilk aşaması atlatılmış olur ve devamında iş daha da kolaylaşır. Sonrasında bunun için tedavi kliniklerine başvurmak da bir çözüm yöntemidir.
Dental fobinin oluşma nedeni nedir?
Dental fobi genellikle travma ve talihsiz bir diş hekimi geçmişi olan insanlarda oluşmaktadır. Özellikle çocuk yaşta bu travmanın yaşanması ilerleyen zamanlarda da bunun atlatılmasını zorlaştırmaktadır.
Dental fobinin kötü yanları nelerdir?
Acılı bir diş hekimi süreci yaşamış olan hastaların diş hekimi korkusu yüzünden diş hastalıklarının kötüleşmesine ve dişlerin çürüyerek ya da aşınarak dayanılmaz acılara sebebiyet vermesine yol açmaktadır. Bu fobinin atlatılması çok önemlidir.
Dental fobi konuşma bozukluğuna neden olur mu?
Dental fobi yaşayan insanlar diş hekimine gitmeyi reddettikleri için özellikle çocuk yaşta başlamışsa diş yapısının oluşurken çene yapısını bozmasıyla birlikte konuşma bozukluklarına yol açabilmektedir.
Diyabet hastalarının dental fobi yaşaması nelere sebebiyet verir?
Diyabet hastalarının ağız ve diş sağlığına diğer hastalara oranla daha fazla dikkat etmesi gerekmektedir. Buna dikkat edemeyen diyabet hastalarının dental fobi yüzünden diş hekimine görünmeyi reddetmesi çözülmesi zorlaşan sorunlara yol açabilmektedirler.
Dental fobi yaşayan biri dişi kırılırsa ne yapmalıdır?
Diş kırılması büyük acılara sebebiyet veren bir diş şikayetidir. Dişçi korkusu yüzünden diş kırıklığında dişçiye gitmeyi reddeden hastaların bu konuyu hızlıca çözebilmesi için yaşanılan diş kırıklığı damak ve dil gibi yumuşak dokulara zarar vermeden önce bu fobileri atlatmaya yardımcı olacak kliniklere başvurmalıdır.
Dental fobi yaşayanlar için iğnesiz tedavi yöntemi var mıdır?
Dental fobi yaşayan hastaların çoğu iğne korkusundan kaynaklı bu fobiye sahip olmaktadır. Bu hastalar için diş hekimlerinin iğnesiz enjeksiyon yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntem sayesinde hastalara iğne yapılmadan tedavi yapılabilmektedir.
Hamilelikte yaşanılan ağız sorunlarını dental fobisi olan biri nasıl atlatabilir?
Hamilelikte değişen hormonlardan dolayı ağız sağlığına ekstra özen göstermek gerekmektedir. Bunun için günlük yaptığımız ağız ve diş bakımları çoğu zaman yeterli olmamaktadır. Hormonlardan kaynaklanan diş eti kanamalarından dolayı anne adayları dişlerini fırçalamaktan kaçınır bu çok yanlıştır. Diş hekimine görünerek bu konuda destek almak çok önemlidir.
Paylaş

Diğer Tedaviler

bilincli sedasyon nedir
22/09/2022

Bilinçli Sedasyon Nedir


Devamı
dis teli tercihi
15/09/2022

Diş Teli Tercihinde Önemli Noktalar


Devamı
30 Yasinda Dis Teli Kullanabili Miyim
15/09/2022

30 Yaşında Diş Teli Kullanabilir Miyim?


Devamı



© 2021 Dt. Mustafa Özcan. Tüm Hakları Saklıdır. Design with by Medyaikon