Dijital GörüntülemeDijital GörüntülemeDijital GörüntülemeDijital Görüntüleme
  • Anasayfa
  • Hakkımda
  • Tedaviler
  • Klinik
  • Blog
  • Basın
  • İletişim
✕

Dijital Görüntüleme

  • Anasayfa
  • Tedaviler
  • Dijital Görüntüleme
dis rontgen

Denizli Dijital Görüntüleme

Hayatımızı devam ettirebilmek ve yaşamamız için besin tüketmeliyiz bu besinleri de yemek ve öğütmek için hayati organımız olan dişlerimize ihtiyaç duyarız. Dişlerimiz bizim için kalp ve beyin ne kadar önemliyse dişte aynı önemde olmalıdır. Bu yüzden dişlerimize gerekli önemi vermeli ve bakımlarını yapmalıyız. Dişlerimizdeki sıkıntıları en kısa zamanda hatta vakit kaybetmeden bir dişçiye göstermeliyiz. Dişçiler dişimizdeki sıkıntıya göre çözüm ve tedavi yolu bulacaktır.

Gelişen teknoloji ile artık dişlerimizdeki bütün sıkıntılara bir tedavi yolu vardır. Yine gelişen ve ilerleyen teknoloji sayesinde dişimizdeki gözle görünmeyen sıkıntıları dijital radyografi yani dijital görüntüleme ile hızlı ve net bir şekilde görülebilmektedir. Eski zamanlarda kullanılan X-ray cihazları ile yapılan görüntülemeler hem sağlık açısından zararlı hem de çok zaman almaktaydı. Günümüzde dijital görüntüleme anında ve net bir şekilde sonuç vermekte ve sağlığı da korumaktadır. Bu görüntüleme teknolojisi ağız ve çene ve diş hekimlerine tedavilerinde çok yardımcı olmaktadır.

Bu dijital görüntüleme diş hekimlerine ve kliniklerine aynı zamanda birçok fayda sağlamaktadır. Bu faydaların başında zaman tasarrufu gelmektedir. Kullanılan teknoloji ile hiçbir bekleme yapmadan hatta hiçbir hazırlık yapmadan istenilen an görüntüleme yapılıp sonuca ulaşılınır. Bu da aynı zamanda randevu sıkışıklıklarını engeller. Aynı zamanda daha az radyasyon yaydığı için ve kimyasal kullanılamadığı için çevre dostudur. Ve en önemlisi de yüksek kalitede görüntüleme yaptığı için hastalıkların erken teşhisinde çok önemli bir rol oynar.

Dijital Görüntüleme Nasıl Yapılmaktadır

Dijital Görüntüleme Nasıl Yapılmaktadır

Radyografirüntüleme bir diğer adıyla dijital radyografi, diş kliniklerinin erken teşhiste ve tedavilerinde kullandığı vazgeçilmez bir sistemdir. Çünkü bu görüntüleme diş problemlerini teşhisini kolaylaştırmakta ve tedavinin doğru ve sağlıklı yapılmasını sağlamaktadır. Bu dijital röntgenlerde daima hazırdır. Peki, dijital görüntüleme nasıl yapılmaktadır.

Öncelikle ön tedavi edilen diş, hangi probleme sahip olduğu bulunur ve bu diş problemine uygun dijital görüntüleme yöntemi seçilir. Bu yöntemler şunlardır; ağız içi kamerası, panoramik görüntüleme ve bilgisayarlı tomografidir. Bu yöntemlerden uygun olan seçildikten sonra zaten hazırda beklediği için hemen hastanın görüntülemesi yapılır ve sonuç çıkartılır. Çıkan sonuca göre diş hekimi uygun tedavi uygular.

Dijital Görüntüleme

Ağız içi görüntüleme sistemleri ile özellikle sert dokulara sahip olan çene kemiği ve diş rahatsızlıklarının teşhis ve tedavilerini kolaylaştırmakta ve hekimlere yardımcı olmaktadır. Son teknolojik gelişmelerle birlikte en sık kullanılan ağız içi görüntüleme sistemleri, Ağız İçi Kamera, Panoramik Röntgen, Bilgisayarlı Tomografidir.

Dijital Görüntüleme Hakkında Sık Sorulan Sorular

Dijital görüntüleme sırasında alınan radyasyon vücuda zararlı mıdır?
Eski zamanlarda kullanılan X-ray cihazlarını soruyor olsaydınız net bir şekilde evet derdim. Fakat gelişen teknoloji sayesinde dijital görüntüleme radyasyonu en aza indirmiş durumdadır bu oran is insana zarar vermez
Dijital görüntülemeyi her klinik veya hastane yapabilir mi?
Bütün hastaneler veya diş klinikleri yapar diye kesin bir cevap vermek doğru olmaz ama çoğu dijital görüntüleme yapmaktadır. Çoğu tam teşekkürlü hastane ve özel klinik bu görüntüleme aletlerine sahip fakat bazı istisnai hastane ve kliniklerde bulunmaktadır.
Dijital görüntüleme her hastaneye veya kliniğe giden hastaya mı yapılır?
Dijital görüntüleme, hastaneye veya kliniğe gelen her hasta için yapılmaz aksine diş problemi ve tedavisine göre değişkenlik gösterir. Diş hekimlerin istediği ve uygun gördüğü hastalara yapılmaktadır.
Dijital görüntüleme uygulaması her yaştan kişilere yapılır mı, çocuk ve yaşlılara bir zararı var mıdır?
Hayır, kesinlikle çocuk veya yaşlı hastalarımıza bir zararı yoktur. Kullanımında bir sakıncası yoktur. Kullanılan teknoloji ve radyasyon soğrulması sayesinde hiçbir hasta için sakıncası yoktur. Her yaştan hastanın tedavisinde kullanılmalıdır ve günümüzde kullanılıyor da.
Dijital görüntüleme işlemi sırasında can yanar mı?
Kesinlikle herhangi bir can yanması yaşanmaz. Çünkü görüntülemede kullanılan radyografi ışınları vücuda hiçbir zarar vermeyecek kızılötesi ışınlardır. Ve saniyelik bir işlemdir. Bu yüzden dijital görüntüleme de herhangi bir can yanması söz konusu değildir.
Dijital görüntüleme sonrası hastalar herhangi bir yan etki görür mü?
Dijital görüntüleme sonrası acı olmadığı gibi kesinlikle bir yan etkiden söz etmemizde mümkün değildir. Kızıl ötesi ışınların ve teknoloji sayesinde azaltılmış radyasyon hastalarda herhangi bir yan etki bırakmaz.
Dijital görüntüleme sistemler çevreyi kirletir mi yoksa çevre dostu mudur?
Günümüzde son model dijital görüntüleme sistemleri radyasyon açısından hiçbir kirliliğe neden olmaz aynı zamanda herhangi bir kimyasal içermediği için bu yönüyle de kirlilik teşkil etmez.
Dijital görüntüleme sistemleri en önemli yararı nedir?
Dijital görüntüleme sistemlerin en önemli yararı kesimlikle hızlı olması ve net bir sonuç vermesi. Bu yararı ile diş problemlerinde erken teşhis ve tedavide etkilidir.
Dijital görüntüleme diş problemlerini hangi oranda görür?
Dijital görüntüleme ile diş hekimleri diş problemlerinin yanı sıra dişin yapısını, çene yapısını ve kısaca ağızla ilgili her şeye %99 doğruluk ve netlik payına kadar ulaşır. Ve tedaviyi ona göre düzenler.
Dijital görüntüleme sisteminin maliyeti nedir?
Net bir maliyet söylemek doğru olmaz sistemin kapasitesi ve markasına kadar birçok kıstas vardır. Ama önemli olan insan sağlığı olduğu için maliyetin pek de bir önemi kalmamaktadır.
Paylaş

Diğer Tedaviler

bilincli sedasyon nedir
22/09/2022

Bilinçli Sedasyon Nedir


Devamı
dis teli tercihi
15/09/2022

Diş Teli Tercihinde Önemli Noktalar


Devamı
30 Yasinda Dis Teli Kullanabili Miyim
15/09/2022

30 Yaşında Diş Teli Kullanabilir Miyim?


Devamı



© 2021 Dt. Mustafa Özcan. Tüm Hakları Saklıdır. Design with by Medyaikon