İlk Muayeneİlk Muayeneİlk Muayeneİlk Muayene
  • Anasayfa
  • Hakkımda
  • Tedaviler
  • Klinik
  • Blog
  • Basın
  • İletişim
✕

İlk Muayene

  • Anasayfa
  • Tedaviler
  • İlk Muayene
ilk muayene

Denizli İlk Diş Muayenesi

Diş hekimine gidip ilk muayene olmak aslında çoğu insan için çok da önemli görülmemektedir. Fakat ilk muayene her şey için bir başlangıçtır. Bizler sadece diş ve diş eti problemi yaşadığımız zaman diş hekimlerine başvuruyoruz fakat bu doğru değildir. Bir hastalığı iyileştirmenin en kolay yolu aslında o hastalık oluşmadan önce önlem almakta saklıdır.

İlk muayenede doktorla iletişim çok önemlidir. Çünkü diş hekiminize güvenmeniz ve onun size iyi geleceğini inanmanız düzenli kontrolleri yaptırmanıza da kapı aralamaktadır. Bu konuda bilinçli bir ebeveyn olmakta çok önemlidir. Çocuklarınızı onlar daha ilk dişini çıkardığı andan itibaren ilk muayeneye getirmeniz onlar için çok önemlidir. Çünkü bu sayede oluşacak olan dişçi korkusu durumunu engelleyebilmenizi sağlamaktadır.

İlk muayene, ağız içine genel bir bakış ve sıradan röntgen tetkiklerinden ibaret değildir. İlk muayene tanışmaktır, dinlemektir, tüm yönleriyle değerlendirmektir ve anlatmaktır. Dental Rezidanstaki ilk muayeneniz, ağız ve diş sağlığınızla ilgili tüm detayların değerlendirildiği ve size teşhisinizin, tıbbi değerlendirme gerekliliklerinizin ve bireyselleştirilmiş tedavi seçeneklerinizin aktarıldığı bir süreçtir.

LÜTFEN ŞU SORULARI KENDİNİZE SORUN...

1 - Beni dinliyor mu?
2 - Benim ifadelerimi önemsiyor mu?
3 - Genel sağlık durumumla ilgili sorular sordu mu?
4 - Detaylı diş/dişeti muayenesi yaptı mı?
5 - Tanı ve tedavi seçeneklerimi, bana anlayabileceğim bir biçimde anlattı mı?
6 - Muayene olmak için kliniğimize misafir olduğunuzda, bu soruların cevabının evet olması bizim sizinle çıkacağımız yoldaki ilk hedefimiz, ilk varış noktamızdır. İlk muayene sürecini, doğru iletişim kurmanın ve takibinde doğru teşhis, tedavi ve takip uygulamalarının temeli olarak görüyoruz ve sizleri tanımak, dinlemek ve bilgilendirmek için kliniğimize bekliyoruz.

İlk Muayene

İlk Muayenede Ne Yapılmalıdır

İlk muayenede ne yapılmalıdır sorusu aslında hem diş hekimleri hem de hastalar için çok önemli bir sorudur. Bu konuda iş hem diş hekimine hem de hastaya düşmektedir. Diş hekiminin ilk muayenede yapacağı her tetkik hastanın güvenini ve diş hekimine düzenli kontrole gelmesini sağlayacaktır. Hastalar ise ilk muayenede kendini ve varsa sorunlarını net bir şekilde anlatmalıdır ki ilerleyen zamanlarda olası bir sorunla karşılaşılmasın. Bu konuda değerlendirme yapılması da çok önemlidir. Diş hekimiyle ilk muayene bittikten sonra kendi içimizde o muayeneyi değerlendirmemiz gerekmektedir.

İlk Muayene Hakkında Sık Sorulan Sorular

İlk muayene esnasında dişe müdahale edilir mi?
İlk muayeneye hiçbir sorununuz olmadan geliyorsanız bu muayene esnasında size rutin tetkikler yapılmaktadır. Fakat bir sorununuz var ise ve siz bu sorunu halletmek için diş hekimine başvurduysanız eğer tedavi süreci belirlenmesi adına bir yol izlenmektedir. Eğer ilk muayenede halledilecek küçük bir işlem var ise kendi isteğinize de bağlı olarak bu muayene esnasında işlem yapılabilmektedir.
İlk muayene çocuklar için önemli midir?
İlk muayene durumu çocuklar için çok önemlidir. Çünkü çocuklar bu sayede diş hekimlerine alışmakta ve ilerleyen zamanlarda diş hekimi fobisi oluşmamaktadır. Bunun için bilinçli ebeveynlerin olması da çok önemlidir. Çocuklarının diş sağlığını önemseyen ebeveynler onların ilerde büyük diş sorunları yaşamasını da engellemektedirler.
İlk muayene kaç yaşında yapılmalıdır?
İlk muayene çocukların ilk dişini çıkardıktan hemen sonra yani 6 ila 12 aylık arasındayken yapılmalıdır. Bu sayede çocukta oluşacak herhangi bir sorun diş hekimi takibi sayesinde daha kolay atlatılabilmektedir. Aynı zamanda ilerleyen zamanlarda diş bozukluklarına neden olacak sorunlar ortadan kaldırıldığı için çocukta konuşma bozukluğuna neden olacak semptomlar ortadan kalkmış olacaktır.
Diş problemleri yaşamayan insanların diş hekimine gitmesine gerek var mıdır?
Bu çok fazla sorulan çok önemli bir sorundur. Diş problemleri yaşamayan ve diş temizliğini kendinin yapabildiğine inanan bireyler diş hekimi kontrolüne ihtiyaç duymamaktadır. Fakat bu çok yanlıştır. Bireylerin önceden öngöremediği her problem diş hekimleri tarafından yapılan tetkikler sayesinde fark edilmekte ve bu sorun kolayca çözülebilmektedir.
Dental fobi yaşayan bireyler ilk muayeneye gitmeli midir?
Dental fobisi olan insanlar diş hekimine gitmekten çok korktukları için aslında ilk muayene onlar için çok daha önemli hale gelmektedir. Bu sayede belki de dişçi korkularını yenmeleri sağlanabilmektedir. Diş hekiminin hoşgörülü ve hastanın korkularını yenmek için her çabası hastayı rahatlatacak ve ilerleyen muayenelerde kendini daha iyi hissetmesini sağlayacaktır.
İlk muayene ne için yapılmaktadır?
Hastaların genellikle tedavi için başvurdukları ilk muayene başladığı andan itibaren hastaya uygulanacak olan tedavi yönteminin belirlenmesini sağlamaktadır. Bu muayene işleminin bir diğer adı ise oral diagnozdur.
İlk muayeneden sonra diğer muayenelere ne sıklıkla gidilmelidir?
Eğer bir problem yokken sadece ağız sağlını önden korumak isteyen hastalar için muayene sıklığı 6 ayda bir tekrarlanmalıdır. Bu sayede hasta diş problemleri yaşamadan sorunlar ortadan kaldırılmaktadır.
İl muayene için hangi doktora gidilmelidir?
İlk muayene için hastaların oral diagnoz yani ilk muayene bölümüne başvurması gerekmektedir. Bu sayede yapılacak olan genel kapsamlı muayene ile hastada bulunan hastalıklar için tanı konulacaktır. Bu tanıyı oral diagnoz bölümü koymaktadır.
İlk muayenede dolgu yapılır mı?
Dolgu işlemi ilk muayene yapıldıktan hemen sonra yapılabilmektedir. Bu konuda eğer dişlerde meydana gelen bir çatlaklık ya da bir kırık söz konusuysa o bölgelere kompozit dolgu çeşidi uygulanmaktadır.
İlk muayenede diş kaplaması yapılır mı?
Diş kaplama işlemi ölçü alınması gereken bir konu olduğu için bu işlem için ilk muayenede genellikle önemli tetkikler yapıldıktan sonra dişe uygun kaplama yöntemi seçilmekte ve bu seçilen kaplama yöntemine uygun olarak ağız ölçüsü alınmaktadır. Fakat ilk muayenede kaplama işlemi tamamen yapılmamaktadır.
Paylaş

Diğer Tedaviler

bilincli sedasyon nedir
22/09/2022

Bilinçli Sedasyon Nedir


Devamı
dis teli tercihi
15/09/2022

Diş Teli Tercihinde Önemli Noktalar


Devamı
30 Yasinda Dis Teli Kullanabili Miyim
15/09/2022

30 Yaşında Diş Teli Kullanabilir Miyim?


Devamı



© 2021 Dt. Mustafa Özcan. Tüm Hakları Saklıdır. Design with by Medyaikon