İmplant nedir?İmplant nedir?İmplant nedir?İmplant nedir?
  • Anasayfa
  • Hakkımda
  • Tedaviler
  • Klinik
  • Blog
  • Basın
  • İletişim
✕

İmplant nedir?

  • Anasayfa
  • Blog
  • İmplant nedir?
implant nedir

İmplant diş eksikliklerinde üstüne protez yapmak için kullanılan titanyum vida sistemidir. Çene kemiğine yerleştirilen dental implantlar diş kökü şeklinde vazife yaparlar. Tek diş eksikliklerinde, komşu sağlam dişlere dokunulmadan tamamlanmamış dişi tamamlamak mümkün olabildiği şeklinde çoklu diş eksikliklerinde hareketli protez yerine durağan(durgun) protezler kullanabilmek dental implantlar yardımıyla mümkündür. Tam dişsizlik durumlarında bilhassa alt çenede kullanımı zorluk derecesi yüksek, ağızdan devamlı çıkmaya eğilimli hareketli protezleri implantlar yardımıyla sabitlemek mümkündür.

İmplant tedavi süreci nasıldır?

Diş hekimliğinde implant tedavisi sonunda protezlerin tamamlanması klasik tedavilere nazaran daha uzun sürmektedir şu sebeple titanyum yapının kemikle bir araya gelmesi için 2, 5 ila 4 ay, ilave olarak çene kemiğine herhangi bir müdahalede bulunulduğunda yada üst çenede sinüs boşluğunu kaldırma işlemi uygulanmışsa 6 ay kadar beklemek gerekmektedir. Sadece bu süre sonunda alınan sonuçlar oldukça yüz güldürücü ve oldukca daha uzun ömürlüdür.

İmplantın avantajları nedir?

Bilhassa uzun senelerdir dişsiz olan hastaların mevcut protezleri kemikte değişiklik devam ettiğinden dolayı zaman içinde uyumunu kaybederek hareket etmeye, vuruklara niçin olmaya adım atar. İmplant üzerine meydana getirilen protezler durağan(durgun) bir temelin üzerine yapıldığı için hareket etme yada ağızdan çıkma özelliği bulunmamaktadır. Hareketli protez istemeyen yada kemiğin tutuculuğunu kaybetmiş olduğu kişilerde uygulanabilir.

İmplant ameliyatı zor mudur?

Lokal anestezi altında yalnızca dental implantın yapılacağı bölge uyuşturularak meydana getirilen operasyonlar ağrısızdır. Operasyon öncesinde reçete edilen ilaçların alınması, işlem sonrasında antiseptik gargaraların kullanılması ve iyi bir ağız bakımıyla iyileşme süreci atlatılır.

İmplant operasyonu sonunda yüzüm oldukca şişer mi ? Ağrım oldukca olur mu?

Yanakta hafifçe şişlik yada renk değişimleri beklenir sadece ilk 24 saat meydana getirilen soğuk tampon uygulamasıyla ödem hızlıca azalacaktır. Şiddetli ağrılar görülmez, tabip tarafınca tavsiye edilen ağrı kesici ilaçlar ilk gün oluşabilecek ağrıyı kolaylıkla denetim altına almakta yeterlidir.

İmplant süreci nasıldır? Ne kadar zamanda dişlerim tamamlanır? Üst çenede averaj 3 ay, alt çenede ise averaj 2 aylık bir sürede implantların kemikle birleşmesi beklenir ve üstlerine porselen kaplamalar yapılır. İnce yada yetersiz yükseklikte kemik varlığında ek işlemler uygulanmışsa bekleme süresi 6 aya kadar uzayabilir.

Dikişsiz implant mümkün müdür?

Tek diş çekimi yapılıp çekim boşluğuna herhangi bir kesi yapmadan aynı seansta implant yerleştirilebilen durumlarda mümkündür.

İmplantların zarar verme ihtimali var mıdır? Kimi zaman vücut kabul etmiyormuş doğru mu?

Dental implantlar titanyumdan üretilmektedir. İnsan vücuduna son aşama biyouyumlu olan titanyum, her hangi bir alerji riski yaratmayan, toksik olmayan kıymetli bir metaldir.

İmplant uygulamaları bana uygun mu?

Denetim altında olmayan mühim bir sistemik hastalığı olan, radyoterapi yada yakın dönemde kemoterapi alan bireylerde yapılması sakıncalıdır. Sadece hastalık denetim altına alındığı takdirde implant her insana yapılabilir. Muayenede kafi kemik saptanamazsa ek işlemlerle ilkin kemik altyapısı oluşturduktan sonrasında implantlar yerleştirilebilir.

Sigara içiyorum implant yaptırabilir miyim?

Meydana getirilen birçok çalışmada sigaranın implant ile kemik bir araya gelmesini engellediği kanıtlanmıştır. Sigara içen bireylerde implantın düşme riski normalden 2-3 kat yüksektir.

İmplantlar uzun ömürlü müdür?

Dental implantın ömrü naturel dişler gibidir. Düzgüsel ağız ve diş bakımı iyi yapıldığı sürece oldukca uzun seneler kullanılır.

İmplant Markaları Hakkında Merak Ettikleriniz

İmplant Markaları

İmplant markaları, implant tedavisinde hekim tecrübesi kadar önemlidir. İmplantın vücuda kesinlikle hiç bir zararı yoktur aksine başarılı bir implant tedavisi hastaya büyük konfor sağlar.

Başarlı bir implant tedavisi için uygulanan marka ve işinde uzman hekimlerce uygulanması büyük önem teşkil etmektedir. Başarı, implantın yerleşmesi değil bir ömür ağızda sorunsuz fonksiyon görmesidir. Bu yüzden uzun yıllar takibi yapılmış güvenilir bilindik markalar tercih edilmelidir.

Kliniğimizde kullanılan implant markaları dünyanın her yerinde yıllar sonra da bulunması oldukça kolay olan ve yedek parça temininde muhatap bulabileceğiniz worldwide markalardır.

İmplant Nasıl Yapılır

İmplant nasıl yapılır sorusu da en çok sorulan sorulardan biridir. İmplant çene kemiğine tıpkı diş çekimi gibi lokal anestezi ile yapılan küçük bir operasyonla yerleştirilir. Yerleştirildikten sonra 2,5 ay kemikle entegrasyonu beklenir. Daha sonra üst protezi tamamlanır.

Kemik yapısının implant uygulamasına yetersiz olduğu durumlarda önce kemik yükseltme veya sinüs tabanı yükseltme operasyonları yapılır. Bunun için kemik tozu veya hastanın kendi kemik grefti kullanılabilir. Yeterli kemikleşme sağlandıktan sonra implant uygulaması yapılır.

Yine bazen kemik uygunsa aynı gün hem implant hem hastanın protezi tamamlanabilmektedir.

İmplant Fiyatları

İmplant fiyatları markadan markaya değişmekle birlikte genel olarak implant tedavisi diğer diş tedavi yöntemlerine göre daha maliyetli bir tedavi yöntemidir.

Üretim ve arge aşamalarında ciddi maliyetler harcanan implant, aynı zamanda bir çok tıbbi malzeme gibi ithal edilen bir malzemedir. Bu nedenle ülkemizde implant tedavisi aynı zamanda siz hastalarımız içinde maliyetli fakat bir o kadar da konforlu ve memnuniyet verici bir tedavi yöntemidir.

Bu sebeple kliniğimizde marka ve kalite konusunda ödün vermeden taksitlendirme yöntemiyle hastalarımıza hizmet vermekteyiz.

Daha detaylı bilgi için

Paylaş

Diğer Tedaviler

zikronyum implant tedavisi
29/09/2022

Zirkonyum Nedir?


Devamı
emax dis nedir
29/09/2022

Emax Diş Nedir?


Devamı
kanal tedavisi
29/09/2022

Dişe Neden Kanal Tedavisi Yapılır ?


Devamı



© 2021 Dt. Mustafa Özcan. Tüm Hakları Saklıdır. Design with by Medyaikon