İmplant Uygulamalarıİmplant Uygulamalarıİmplant Uygulamalarıİmplant Uygulamaları
  • Anasayfa
  • Hakkımda
  • Tedaviler
  • Klinik
  • Blog
  • Basın
  • İletişim
✕

İmplant Uygulamaları

  • Anasayfa
  • Tedaviler
  • İmplant Uygulamaları
implants

İmplant Tedavisi

Diş implantına yapay diş kökü demek doğru olacaktır çünkü diş implantları sabit ya da hareketli diş protezlerine tutuculuk sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Bu işlem kemik içerisine yerleştirilen titanyumdan üretilmiş olan silindir şeklindeki üründen elde edilmektedir. İmplant uygulamaları tanımı kısaca budur.

Eksik diş ya da dişlerin yerine yapılmış olan yanlış protezleri düzeltmek için implant yapımı çok fazla tercih edilmektedir. Bu implantlar sayesinde hastanın konforu, estetiği ve fonksiyonu geliştirilmektedir. Ağız içindeki dokuların daha fonksiyonel olarak sorunsuz işlevini tamamlamasını sağlamaktadır.

İmplant yöntemi yüksek başarı oranı sayesinde diş hekimlerinin ve hastaların en çok tercih ettikleri arasına yer almaktadır. Eğer diş implantı yaptırmış bir hasta diş kontrollerini zamanında yaptırırsa ve dişlerine dikkat ederse implantlar ömür boyu kullanılabilir hala gelmektedir. Tek diş eksikliği yaşayan hastalar diş implantlarını yüksek oranda tercih etmektedirler.

Tek diş eksikliğinde yapılan implantlar komşu dişlerin kesilerek kaplanmasıyla implant işleminin zemini hazırlanmış olmaktadır. İmplant yaptıran hastalar bu işlemden genellikle memnun kalmaktadır.

İmplant Uygulamaları
  • İmplant Uygulamasının başarısı, Rahat bir hayatın başlangıcıdır.
    Dental implant, her tip dişsizlik tedavilerinden bazı ortodontik tedavi yaklaşımlarına dek pek çok farklı alanda kullanılmaktadır.
  • Diş hekimliğinin en popüler konusu olan implant, özellikle dişsizlik tedavilerinde oldukça başarılı ve uzun vadeli çözümlerin temelini oluşturan bir tedavi seçeneğidir. Cerrahi aşama içermesinden dolayı pek çok bireyin endişe ile yaklaştığı implant uygulamaları, tahmin edilenin aksine genellikle konforlu ve günlük yaşamı etkilemeyen tedavilerdir.
  • Esas endişelenmek gereken nokta, tüm dünyanın saygı duyduğu Periodontoloji ve İmplant uzmanı Profesör Jan Lindhe’nin belirttiği gibi, implantlar ile ilgili aşırı bir kullanım olduğu ve de doğal dişlerin tedavi hedefi olarak gereğinden daha az tercih edildiği yönündeki tespitidir.
  • İmplant, planlamadan uygulamaya büyük hassasiyet gerektiren aşamaları olan, ciddi bir tedavi sürecidir. Tek çare değil sadece bir seçenektir.
    Dental Rezidans, implant esaslı tedavilerde gösterdiği kanıta dayalı yaklaşımı ile hizmetinizdedir.

Diş İmplantı Nasıl Yapılmaktadır

Diş implantı yaptırmak isteyen hastalar diş implantı nasıl yapılmaktadır sorusunu merak etmektedirler. Bunun için ilk olarak diş problemi yaşayan hastanın diş hekimine başvurması ve diş hekiminin tedavi yöntemi olarak diş implantına karar vermesi gerekmektedir.

Daha sonra diş hekimi hastaya lokal anestezi yapar ve hastanın acı hissetmemesini sağlar. Son olarak implant yapılacak diş eti diş implantı için hazır hale getirilir ve implantların takılma işlemi tamamlanır. İmplantlara iyileşme başlıkları takılır ve ikinci bir cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyulmaz.

Diş İmplantı Hakkında Sık Sorulan Sorular

Diş implantının ömrü ne kadardır?
Diş implantlarının ömrü hastaların kullanım titizliğine göre değişmektedir. Eğer diş implantının bakımı iyi yapılıyor ise ve gerekli aralıklarla kontrollere gidiliyor ise bu implantların ömür boyu kullanımı sağlanmaktadır.
İmplant yapılırken kullanılan diş ve diş eti uyuşturma yöntemleri nelerdir?
Diş implantı yapılırken kullanılan uyuşturma yöntemi genellikle bölgesel uyuşturma yani lokal anestezi yöntemidir. Fakat ağzın farklı bölgelerine bir değil birkaç tane implant yerleştiriliyor ise genel anestezi yapılması uygun olmaktadır.
Hangi durumlarda diş implantı yapılması doğru olmaktadır?
Tek diş eksikliği ya da birden fazla diş eksikliklerinde diş implantı hastalara önerilmektedir. Fakat arka dişlerde dişler kaybedilmiş ise bu dişlere klasik protez yöntemi yapılamayacağından dolayı implant yöntemi doğru olmaktadır.
Sigara kullanmak implant tedavisinin başarısını etkilemekte midir?
Sigara kullanımı implant tedavisi esnasında tedaviyi olumsuz yönde etkilemektedir. Aynı zamanda sigara kullanımı yapılan implantların da ömrünü kısaltmakta ve hastanın acı çekme durumu yaşanmaktadır.
Diş implantı çürümediğinden dolayı ağız bakımı yapmaya gerek olmadığı doğru mudur?
İmplantlar titanyum gibi alaşımlardan yapıldığından dolayı bu metaller çürümeye uğramamaktadır. Fakat diş çevresinde bakım yapılmadığından dolayı meydana gelen diş eti iltihabı görülebilmektedir.
İmplant işlemi yapıldıktan hemen sonra protez yapılabilmekte midir?
Diş implantı hastanın diş kemiğine yerleştirildikten sonra implantın osteoentegrasyon sürecinin tamamlanması protez yapımı için gereklidir. Bundan dolayı implant işleminden hemen sonra hastalara protez yapılmamaktadır.
Dijital implant planlaması hastalara ne gibi bir avantaj sağlamaktadır?
Diş implantının hastanın ağzına doğru bir şeklide yerleştirilebilmesi için dijital implant planlamasına ihtiyaç duyulmaktadır. Hastanın kemik yapısı hakkında diş hekimlerine bilgi veren dijital implant yöntemi hastanın diş implantı esnasında hiçbir problem yaşamaması adına çok önemlidir.
Diş implantı mı yoksa doğal diş mi daha iyidir?
Doğal diş mi implant mı dediğimiz zaman ikisinin de ayrı ayrı avantajları bulunmaktadır. Diş implantı hastalara kaybedilmiş dişlerinin yerlerine yapıldığından dolayı doğal diş gibi değildir. Fakat doğal dişlerimiz çürüyebilirken diş implantı kökü metal olduğu için çürüme sorunu yapmamaktadır. Bundan dolayı ikisi arasında tercih yapmak doğru değildir.
Diş implantının hastalar için riskleri var mıdır?
İmplant ve kemik bağlanmasının sağlanmadığı durumlarda implant işlemi tekrarlanabileceği için risklidir. Komşu dişlerin yaralanması ve zarar görmesi durumunda da risk oluşmaktadır.
Ameliyat işlemi yapılmadan diş implantı yapılabilir mi?
İmplant işlemi ciddi bir işlem olduğundan dolayın ameliyatsız implant yaptırmak doğru değildir. Küçük bir delik açılarak o delikten implantı sokmaya çalışmak implantın sağlam olmamasını sağlayacağı için ilerleyen zamanlarda hastaya daha büyük sorunlar çıkarabilmektedir.
Paylaş

Diğer Tedaviler

bilincli sedasyon nedir
22/09/2022

Bilinçli Sedasyon Nedir


Devamı
dis teli tercihi
15/09/2022

Diş Teli Tercihinde Önemli Noktalar


Devamı
30 Yasinda Dis Teli Kullanabili Miyim
15/09/2022

30 Yaşında Diş Teli Kullanabilir Miyim?


Devamı



© 2021 Dt. Mustafa Özcan. Tüm Hakları Saklıdır. Design with by Medyaikon